Gremo Skördare 1050H - Exteriör


Information om hjulen Information om hjulen Information om aggregat Information om kran Information om hytten Information om kylare Information om kylare

Vad är viktigt för dig?

Låt oss anta att lönsamheten hamnar högt. Då skall du veta att 1050H är byggd för låga kostnader och hög prestanda under svåra förhållanden. Hög motoreffekt och framförallt högt vridmoment vid arbetsvarvtal ger stor hydrauleffekt även när svåra träd upparbetas.

1050H har hela 220 hk och 949 Nm redan vid låga 1400 varv/min. Flödet räcker till riktig hög matningshastighet vid lågt avstressande varvtal. Dessutom vet vi att servicebiten är viktig för att arbetet ska löpa problemfritt. Alltså har vi ett väl utbyggt servicenät.

Konstruktionen är också i sig servicevänlig.

Ergonomi är ytterligare en viktig faktor. 1050H´s ergonomi gör att du orkar ha hög kapacitet i slutet av ett långt körpass.

Dessa faktorer tillsammans skapar en pålitlig maskin som ökar lönsamheten.

 

För mer information klicka på de kvadratiska rutorna i bilden till vänster eller klicka på knappen "Starta guide"


Kylare

I 1050H finns 4 st kylare. På traditionellt ställe längst bak på maskinen sitter motorns vattenkylare och kylaren till klimatanläggningen. Vänt mot hytten sitter kylarna för arbetshydrauliken och hydrostaten som båda ventileras av en termostatstyrd hydrauldriven fläkt.

Tack vara denna denna unika lösning och det välventilerade motorrummet kan du arbeta tryggt även under varma sommardagar.


Kranar

Som standard levereras 1050H med Loglift 181V vilken är 10 meter. Som tillval finns även Loglift 181V som är 11,1 meter lång.

Lyftmomentet brutto är 138 kNm vilket gör att du klarar av att arbeta med riktigt stora träd.

Det är lätt att ställa in hur du vill manövrera kranen genom IQAN Experience. IQAN Experience gör att 5 olika förare kan ha sitt egna program.


Hjul

1050H utrustras med 8 st hjul som är placerade så att viktfördelningen blir väl anpassad för skördarens naturliga miljö, ute i skogen.

Midje- och boggilås på alla boggier med automatiskt tillslag. Boggilyft med separat manövrering för vänster/höger sida.

Som standard levereras skördaren med däck '600/50x22,5'


Hytten

Hytten är välplacerad nära kranen och har långt nedragna rutor som gör att sikten blir suverän. Du ser hjulen utan att luta dig åt något håll.

Trädval gör du utan någon ansträngning och de smala stolparna medger perfekt sikt under upparbetning.

På sidorna av hytten sitter det låg sido-belysning vilket gör att du kan belysa upp omgivningen på sidorna av maskinen.


Aggregat

Det finns två olika aggregat som kan monteras på kranarmen.

Som standard finns allroundaggregatet 'SP 561 LF' som kapar upp till 60 cm och passar bäst i grov gallring och slutavverkning med bhd upp till 43 cm.

Som tillägg finns gallringsaggregatet 'SP 451 LF' som kapar upp till 53 cm och passar bäst i varierande gallring med bhd upp till 35 cm.


Information

 • Gremo 1050H har samma goda viktfördelning och låga tyngdpunkt som sin föregångare. Det betyder mycket hög stabilitet i alla riktningar så kan du kan upparbeta även i riktigt svår terräng med hög kapacitet.

  I kraftiga medlut arbetar du så länge maskinen har fäste, uppför klättrar du naturligtvis bättre med en 8-hjuling än en 4- eller 6-hjuling.

 • Gremo 1050H är tack vare de 8 hjulen och goda viktfördelning mycket skonsam mot marken. Den är också riktigt suverän i våtmarker på grund av att du kan sätta på boggieband både bak och fram.

  Som standard levereras 1050H med 600/50x22,5 hjul. Som tillval finns även däcken 650/45x22,5 eller 710/40x22,5 att välja på.

 • Till Gremo 1050H levereras vanligtvis allroundaggregatet SP 561 LF som kapar 60 cm och kvistar 43 cm spets mot spets. Med det klarar du grova gallringar och slutavverkningar.

  Tillval är SP 451 aggregatet som klarar alla typer av gallringar upp till relativt grova träd. Det kapar 53 cm och kvistar 35 cm.

  Båda aggregaten förses i Gremo-utförande med LogHold, ett patenterat system för att hålla kvar trädet och med QuickCut för att minimera kapsprickor.

 • Den unika stabiliteten förstärks av att samtliga boggier under upparbetning låses av boggilyftcylindrarna (standard). Du kan också välja boggielyft antingen på fram eller bakdelen. Eller runtom!

  Det ger dig stora möjligheter i svår terräng och en smidighet bättre än många mindre maskiner.

 • De stora långt neddragna rutorna, högt uppdragna sido- och bakrutan och de smala stolparna ger suverän sikt i hela arbetsområdet.

  Du gör lätt trädval i gallringar och ser hjulen utan att luta dig åt något håll.

  Även ner i arbetsområdet framför maskinen har du god sikt.

  På sidorna av hytten sitter det låg sido-belysning vilket gör att du kan belysa upp omgivningen på sidorna av maskinen.

 • Den starka, snabba parallellkranen sitter riktigt nära hytten för att du i gallring lätt skall kunna följa aggregatets väg in mellan träden.

  Du kan köra snabbare och ändå undvika stamskador.

  Som standard levereras 1050H med Loglift 181V vilken är 10 meter. Som tillval finns även Loglift 181V som är 11,1 meter lång.

  Lyftmomentet brutto är 138 kNm vilket gör att du klarar av att arbeta med riktigt stora träd.

  Det är lätt att ställa in hur du vill manövrera kranen genom IQAN Experience. IQAN Experience gör att 5 olika förare kan ha sitt egna program.

 • 1050H är ovanligt bra förberedd för arbete under varma dagar.

  Motorrummet är välventilerat.

  På traditionell plats sitter endast det stora vattenkylet och kylaren till AC anläggningen.

  I den andra ändan vänt mot hytten sitter en stor kylare för arbetshydrauliken och hydrostatens kylare. De här två kyls av en separat termostatstyrd hydrauldriven fläkt.