Gremo Skotare 950F - Exteriör


Vad är viktigt för dig?

Låt oss anta att lönsamheten hamnar högt. Då ska du veta att 950F är byggd för hög prestanda under svåra förhållanden. Dessutom vet vi att servicebiten är viktig för att arbetet ska löpa problemfritt. Alltså har vi ett väl utbyggt servicenät. Konstruktionen är också i sig servicevänlig.

Ergonomi är ytterligare en viktig faktor. 950F´s ergonomi gör att du orkar ha hög kapacitet i slutet av ett långt körpass. Dessa faktorer tillsammans skapar en pålitlig maskin som ökar lönsamheten.

 

För mer information klicka på de kvadratiska rutorna i bilden till vänster eller klicka på knappen "Starta guide"


Nos & fönsterrutor

De stora långt neddragna rutorna ger suverän sikt. Du ser hjulen utan att luta dig åt något håll. Den korta nosen varken skymmer eller sveper ut och ger därför en suveränt bra frigångsvinkel.

IQAN Experience har ny större och mer lättöverskådlig färgdisplay. Kranens följsamhet är nu ännu mer exakt och du anpassar lätt kranen till din egen körstil. Fem förare kan välja varsitt program.(Se interiör för mer information)


Power-Shift

Med Power-shift växlar du utan att stanna, även med fullt lass. Medelhastigheten ökar och du kan köra på låga, sköna ekonomiska varvtal.

Växellådan på 950F är en 2-stegs växellåda.

 • Växel 1: 0-9,1 km/tim
 • Växel 2: 0-25 km/tim

Boggilyft

Boggilyft (vårt mest populära tillval) ger fördelar i många situationer och minskar vändradien.Hjul & Däck

950F utrustras med 8 st hjul som är placerade så att viktfördelningen blir väl anpassad för skotarens naturliga miljö, ute i skogen.

Som standard levereras skotaren med däck '600/50x22,5'. Som tillval finns även däcken 650/45x22,5 eller 710/40x22,5 att välja på.


Midjelås

Midjelåsets två hydrauliska cylindrar håller fast bakdelen med griparen full av tungt timmer, även i fullt utsvängt läge. Du kan lätt plocka till dig virke i besvärliga lägen.Lastutrymmet

Det stora lastutrymmet medger tio ton lastförmåga - klassens största. Grinden manövreras hydrauliskt och har mycket bra genomsikt oavsett hur bakdelen är vinklad. De två bakre bankarna är steglöst flyttbara så att du enkelt kan ställa om från kort kubb till långt timmer.

Lastarean kan varieras beroende på bankarnas profil mellan 4,1/3,3 m² och 4,3/3,5 m².


Kran

Förutom standardkranen Loglift 51 F (6,5 meter) finns fyra andra kraftigare kranar som tillval (Loglift 51 F - 8,7 meter, Loglift 59 F - 7,2 alt. 8,5 meter med/utan tiltfot & Cranab CF 80 - 7,2 alt. 9,2 meter). Med kranen på bakramen får du mindre av de skadliga kranvibrationerna in i hytten. Kranens placering i förhållande till midjan ger inte bara en kortare, smidigare maskin utan gör också att räckvidden när man svänger fullt ut ökar med en hel meter.


Gripare

Det finns ett antal olika gripare som kan monteras på 950F. Som standard monteras griparen Hultdins SG 260.

För mer information om vilka gripare som passar just ditt behov, var god kontakta oss på Gremo AB så hjälper vi dig. (se kontaktsidan)


Information

 • Gremo 950F är en ny skotare som bygger på den väl beprövade föregångaren 950R. Den har en ny hytt med välvd bakruta för bättre sikt, ny inredning och förbättrad ljudisolering för bättre arbetsmiljö. Den korta nosen varken skymmer eller sveper ut och ger också en suveränt bra frigångsvinkel. Den har också ett nytt styrsystem där du i färgdisplayen lätt kan kontrollera och justera alla viktiga funktioner. Kranen är ännu enklare att ställa in. Här finns också möjligheter att felsöka.

 • Gremo 950F är en kompakt, smidig och flexibel skotare för gallring och mindre slutavverkningar. Skotaren är avsedd för gallring men klarar med god kapacitet timmer, riskörning och våtmarker. Den väl genomtänkta konstruktionen, materialvalet och komponenterna borgar för högsta kvalitet, prestanda, ergonomi och servicevänlighet. Kort sagt: en pålitlig arbetskamrat i skogen.

 • Boggilyften (vårt mest populära tillval) ger fördelar i många situationer och minskar vändradien. Den ger dig möjlighet att ta snävare svängar i knixiga gallringar därför att vändradien minskar. Genom att lyfta ett hjulpar kan du flytta på väg med ett par kedjor i luften. Du kan också låsa boggien när du passerar ett dike. Ja, låt fantasin spela och pröva dig fram i olika situationer.

 • Här syns cylindrarna till boggielyften och till midjelåset. Midjelåsets två hydrauliska cylindrar håller fast bakramen även med griparen full av tungt timmer i max utsvängt läge. Till och med om bakdelen lutar och är utan lass.

  De 8 hjulen är placerade så att viktfördelningen passar alla arbetsuppgifter och ger maskinen bra balans och utsökt stabilitet.

  Som standard levereras 950F med 600/50x22,5 hjul. Som tillval finns även däcken 650/45x22,5 eller 710/40x22,5 att välja på.

 • De stora långt neddragna rutorna ger suverän sikt. Du ser hjulen utan att luta dig åt något håll.

  Xenon belysning är standard, bilden visar även den låga sidobelysningen - de två lamporna på var sida strax ovanför hjulen. De sitter lågt placerade för att lysa långt under grenar t.ex. i en tät gallring. För att göra ditt jobb säkrare och vilsammare sitter längst bak på maskinen en ramp med Xenon arbetsbelysning, blinkers och bakljus. Här sitter också den bakre siktkameran.

 • Förutom standardkranen Loglift 51 F finns två kraftigare kranar som tillval (7,2/8,5m och 7,2/9,2m).

  Räckvidden på Loglift 51 F är som standard 6,5 m och har ett lyftmoment brutto på 59 kNm. Som tillval finns denna kran i 8,7 m.

  Med kranen på bakramen får du mindre av de skadliga kranvibrationerna in i hytten. Kranens placering i förhållande till midjan ger inte bara en kortare, smidigare maskin utan gör också att räckvidden när man svänger fullt ut ökar med en hel meter.

 • Det stora lastutrymmet medger tio ton lastförmåga - klassens största. Grinden manövreras hydrauliskt och har mycket bra genomsikt oavsett hur bakdelen är vinklad. De två bakre bankarna är steglöst flyttbara så att du enkelt kan ställa om från kort kubb till långt timmer.

  Lastarean kan varieras beroende på bankarnas profil mellan 4,1/3,3 m² och 4,3/3,5 m².

 • Som standard levereras 950F med griparen Hultdins SG 260, griparen till höger i bilden.

  Som tillval kan du välja andra typer av gripare eller varför inte en effektiv pendeldämpare så att griparen hänger still även vid snabba kranrörelser. Kontakta oss på Gremo så kan vi hjälpa dig att få rätt gripare för just dig.