Gremo Skördare 1058H5 - Ekonomi


Tjäna mer!

Vi på Gremo vet att skogsentreprenörer jobbar hårt och mycket. Vi lägger därför ner mycket tid på att utveckla maskiner som ska generera god prestanda och lönsamhet.

Prestanda

En skotares prestanda påverkas mycket av laststorlek och krankapacitet, men också av motorstyrka, ergonomi och vissa tillvalsutrustningar.
En skördares prestanda påverkas till stor del av sikt, motorstyrka, stabilitet och aggregatets funktioner.

Smidighet

Smidighet i sig är tidsbesparande och med boggielyft spar du tid genom ökad smidighet i svåra lägen. Boggielyft är standard på vår skördare och finns som tillval på våra skotare.

Vilsamhet

En suverän närsikt och god överblick i hela arbetsområdet är vilsamt. Samma hytt sitter monterad på våra olika maskiner. Hytten medger förnämlig närsikt i hela arbetsområdet och gör att du kan precisionsköra med högre hastighet. Med en vilsam arbetsplats håller du högre produktion under hela arbetspasset.

Stabilitet

Stabiliteten glöms ofta bort i resonemanget. Låg tyngdpunkt betyder mycket för sidostabiliteten både för skördare och skotare. Bra längdstabilitet höjer en skördares prestanda framförallt vid upparbetning utför. En stabil skotare manövreras säkert och lätt i svåra lägen, och kan köras med högre hastighet.


Skördaren 1058H5 har en stark motor, åtta hjul med boggielåsning fram, bak eller runt om,  du väljer själv. Stark motor betyder ett jämnt, högt hydraulflöde. Boggielåsningen gör att maskinen står stabilare. Standard på SP-aggregaten, när de monteras på en Gremo-skördare, är LogHold. En patenterad lösning för att minska risken att träden glider ur aggregaten.

Om du t.ex. vid en medelstam på 0,12 fub skördar 85 träd/tim och får 90 kr/fub så kör du in 918 kr/tim. Om du t.ex. kan öka upparbetningen med 2 träd mer i timmen innebär det en vinst på 21,60 kr/tim. Om maskinen går i 2-skift går den ca 3 000 timmar på ett år. Det betyder en vinst på 64 800 kr/år. Alls ingen omöjlighet med en Gremo 1058H5.