• Företaget

Företaget


 • Företagspresentation

  Företagspresentation

  Gremo har varit marknadsledande i Sverige under många år i skotarklassen 8-10 tons lastkapacitet och nyckeln till framgångarna hittar du i Ätran, Falkenbergs kommun.

  Det vi arbetar med är bland det mest värdefulla i världen. Skog och Människor. Utmaningen för oss är att få dig att trivas med våra maskiner, men också att utveckla, tillverka och sälja skogsmaskiner som gör så liten åverkan som möjligt i skogen utan avkall på effektivitet och prestanda. Vi är en bit på väg. Hela 95% av våra kunder köper en Gremo även andra gången. Är du inte en av dem har du kanske missat något?


 • Miljöpolicy

  Miljöpolicy

  Gremo AB skall förknippas med miljötänkande som följd av att miljöfrågor på ett självklart sätt är integrerade i den dagliga verksamheten i allt från konstruktion till marknadsföring av våra skogsmaskiner.

  Gremos miljöarbete ska göras känt hos kunder, servicelämnare och leverantörer i kontinuerlig strävan att förebygga negativ miljöpåverkan.

  Lagkraven ser vi som minimikrav och betraktar så även framtida lagstiftning.

  Gremo AB åtar sig att förebygga förorening och arbeta med ständig förbättring.


 • Historia

  Miljöpolicy

  Gremo har anor sedan tidigt 60-tal då en dansk entreprenör grundade företaget i Fredrikshamn, Danmark. Namnet kom till genom att han kombinerade sin hustru Grete´s och lillebror Mogen´s namn. Ursprungligen tillverkades dumperskärror och huggarvagnar till traktorer. För att utveckla företaget köptes 1968 den svenska skogsmaskinstillverkningen TimmerVille lokaliserad i Huskvarna. Timmerville var baserad på ett traktorchassie från Ford och var en midjestyrd rulldriven skotare. Med en del ändringar tillverkades och salufördes sedan maskinen under namnet Gremo TT-12. Några år senare kom TT-8, en mindre smidigare gallringsskotare som blev ett starkt alternativ till RK-66 Snorre och Mini 578. Inte så många exporterades till Sverige men i Tyskland blev ”tt-achten” med sina goda egenskaper snabbt populär.


 • Lediga jobb

  Här kan du se om vi har några lediga tjänster. Vi visa också platsannonser från andra företag inom Welandkoncernen.

 • Leveransbestämmelser

  För leverans av Gremos maskiner gäller Gremos allmänna leveransbestämmelser 11.01

  För leverans av programvaror, service & underhåll samt reservdelar hänvisar vi er till Teknikföretagens hemsida, http://www.teknikforetagen.se/.

 • VIP-klubben

  Är en kund som enligt vårt motto 
  "Vi anser oss ha gjort affär med en kund först sedan vi sålt en andra gång till honom
  vill vi visa vår särskilda uppskattning genom vår exklusiva grupp nämnligen: GREMO VIP

 • Kund

  Är du ägare av en gremo-maskin så kan du få tillgång till vårt intranät. I vårt intranät hittar du bl.a programuppdateringar till din maskin, reservdelskataloger m.m.